Leven na de hittegolf

We zijn weer onder de 30 graden gezakt. Heerlijk! Ik ben niet helemaal ongeschonden uit de hittegolf gekomen, maar het had een stuk erger gekund. Vier mooie kleine ontstekinkjes op een rij, maar als ik de komende dagen nog flink wat rust hou, dan zullen er hopelijk geen abcessen ontstaan. Ik heb de tijd wel redelijk goed besteed. Een aantal vragen bijzondere bijstand ingediend en nog wat andere administratieve klusjes gedaan.

Gisteren was een bijzonder dagje. Of eigenlijk een bijzondere nacht. Een hond een paar huizen verder bleef maar blaffen. De lichten waren overal nog aan in huis. Het was rond 0:30 uur. Ik belde toch maar aan, omdat ik weet dat mijn buurvrouw ernstige psychische problemen heeft. Geen gehoor. Andere buren er ook bij en toen hebben we besloten de politie te bellen. Die opende de voordeur en er bleek niemand thuis. Na een check in het ziekenhuis bleek dat ze daar inderdaad was. Omdat we niet wisten hoe lang ze zou moeten blijven namen Peter en ik het bange hondje mee. Ze heeft de hele nacht tegen Peter aan gelegen en toen ik uit bed kwam, is Peter naar bed gegaan en ik heb ik het overgenomen. Een ontzettend lief, maar vreselijk angstig beestje. Gelukkig kreeg ze al snel de smaak te maken en rende ze rondjes in de tuin. Daarna was ze moe en heeft ze nog een paar uurtjes op de bank geslapen. Rond het middaguur ging de bel en daar was de buurvrouw weer om het hondje op te halen. De aanleiding was natuurlijk niet leuk, maar wat was het tof om weer een hond in huis te hebben. Ik kan niet wachten tot woensdag als de andere hond komt.

De ophoging van de medicatie werkt echt enorm goed. Ik voel me mentaal niet alleen beter, ik blijf ook weer ineens de hele middag op. Ik ben niet meer zo vreselijk moe en uitgeput dat ik al om 14:00 uur weer mijn bed induik. Nu weet ik niet of dat door de ophoging komt, maar het is wel toevallig dat het zo samenvalt. Het is erg leuk om weer de hele dag op te kunnen zijn. Ik moet wel weer even wennen aan het eindeloze gepraat van Peter, want die gast lult je echt de oren van de kop, maar verder is het wel echt een hele fijne omslag. Dat zou betekenen dat ik weer 12 om 12 heb, 12 uur uit bed en 12 uur in bed, in plaats 6 om 18, 6 uur uit bed, 18 uur in bed. Dat zou echt een waanzinnige vooruitgang zijn.

Ik zit sinds een poosje weer op Twitter. Dat is vooral heel fijn voor de lotgenoten die ik daar heb, maar ergernissen ontkom je niet aan. Mijn nummer één ergernis is toch wel mensen die de politie tips gaan geven als er mensen vermist zijn. “Zouden jullie geen burgernet inzetten? Moet er niet Amber Alert uit? Is het niet verstandig om de straat erbij te zetten? Waarom geen naam van de betrokkene?” Nog een tikkeltje erger vind ik de mensen die zelf bepalen, aan de hand van een eenvoudig Twitterberichtje, dat de vermissing niet urgent is. “Dat is een tiener. Die komt vanzelf terug. Laat die meneer toch met rust als hij even op zichzelf wil zijn! Het zijn volwassenen hoor, die weten heus wel wat ze doen.” Het zijn overigens ergernissen waar ik me verder niet erg aan erger, hoor. Deze opmerkingen zijn zo dom, je hoeft ze niet eens serieus te nemen. Ik probeer in mijn leven zo min mogelijk oordelen te hebben over anderen, maar in dit soort gevallen leg ik dat naast me neer. Deze mensen zijn of heel dom of ze hebben het heel erg hoog in de bol. Het is hoe dan ook vervelend, want ook dit soort berichten kost de politie tijd en energie die ze juist hard nodig hebben om de persoon in kwestie op te sporen. Social media blijft voor- en nadelen hebben.

Ik ga even naar de winkel. Wilde ik eigenlijk gisteren doen, maar gistermiddag heb ik even bijgeslapen van alle commotie de nacht daarvoor. Ik had maar vier uurtjes of zo geslapen, dus die heb ik ’s middags weer ingehaald. Ik wens jullie een fijne zondag. Geniet van het iets koelere weer.

Advertenties

6 gedachtes over “Leven na de hittegolf

  1. Het was ook zo’n lief beestje! Gistermiddag kwam de buurvrouw nog even langs met haar om wat chocolaatjes te brengen als bedankje. Hondje ging meteen weer de tuin in en voelde zich al snel weer thuis. Die komt hier vast nog wel eens logeren! Dank je. Het gaat nu alsnog mis lijkt het, maar goed, het is niet anders. We gaan er niet dood aan 😉

 1. Wat een goed nieuws! Weer een beetje mens kunnen zijn. Ben blij voor je. Fijn dat jullie voor het hondje konden zorgen. Goed dat de politie kwam. Klinkt anders dan alle negatieve berichten die ik steeds lees. (Dat de politie nergens tijd voor heeft). Ik zit ook op Twitter, maar zie die soort berichten echt nooit. Ik zoek heel streng alleen naar mensen die me energie geven.

  1. Ze kwamen heel snel. Eerst met twee. Toen nog twee extra omdat ze niet wisten wat ze aan zouden treffen binnen en vervolgens nog eentje die de deur kwam openmaken. Ik vind de politie hier in Wageningen sowieso altijd heel aanwezig. Je ziet ze veel op straat, staan open voor vragen en ze zijn er altijd binnen een paar minuten. Ik ben wel blij met het blauw op straat hier.

   Die berichten staan vaak in reacties over vermissingen. Moet ik ook helemaal niet lezen…. 😉

 2. mariellemarielle

  Wat een gezellige blog en wat ontzettend lief dat jullie dat hondje hebben opgenomen!!
  Ik ben blij met het bericht mbt de medicatie!! Heel fijn!
  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.