Ieder nadeel heb z’n voordeel

Gisteren weer naar de praktijkondersteuner geweest. Een vervolgafspraak was niet nodig, want het gaat na de ophoging van de medicatie gewoon weer heel erg goed. Over twee weken heb ik weer de jaarlijkse controle voor bloedwaardes en bepaalde orgaanfuncties en over drie weken gaan we bespreken hoe verder met de medicatie. Het meest ideale zou zijn om, nu ik door het zware dal heen ben, de medicatie weer af te bouwen. Ik heb namelijk nog maar erg weinig speling totdat ik aan de maximale dosis zit. Als het afbouwen niet lukt en ik zou weer direct terugvallen in de depressie, dan is dat niet anders, maar dan blijft er nog maar één ophoging over en dat is vrij penibel, aangezien de verwachting toch wel is dat ik de rest van mijn leven aan die depressie vastzit. Eerst nog maar even genieten van het feit dat het nu goed gaat.

Ik had weer een aantal bijzondere bijstandsaanvragen ingediend. Nu levert mijn webshop dus inderdaad problemen op. De eerste afwijzing voor een bedrag van 563 euro is al ontvangen. Hopelijk levert het voor de andere aanvragen geen problemen op. Het punt is niet dat ik winst maak, want dat doe ik niet, maar dat ik niet kan aantonen dat ik geen winst maak. Bij het UWV is dat allemaal ietsje makkelijker. Die kijken veel globaler en als ik van mijn webshop geen vermogen opbouw of in mijn levensonderhoud voorzie, dan is het voor hen in orde. De gemeente is een stuk strenger. Je hebt inkomsten uit een hobby, toon maar aan dat dat geen winst is. Ze willen inkoopfacturen en verkoopfacturen van iedere verkoop die ik heb gedaan. Die heb ik natuurlijk niet, want veel mensen hebben rechtstreeks bij mij gekocht. Gewoon geld overschrijven en ik stuur de artikelen op. Vanaf morgen gaat dat dus anders. Ik ga alleen nog maar verkopen via Etsy om verdere problemen in de toekomst te voorkomen. Ik moet bekennen dat ik dat eigenlijk ook wel fijn vind. Het is voor mij veel overzichtelijker. Ik heb alle bestellingen op één pagina in plaats van op Facebook, Instagram én Etsy. Ik kan in één opslag zien welke bestellingen er openstaan en wanneer de uiterlijke verzenddatum is. Het geeft enorm veel rust. Ieder nadeel heeft z’n voordeel.

De hond komt vandaag niet. Die afspraak is verzet naar vrijdagmiddag. Dat komt me niet zo slecht uit. Ik heb veel pijn en ben extreem moe. Vandaag kalm aan en hopen dat de ontsteking gaat afnemen.

Advertenties

5 gedachtes over “Ieder nadeel heb z’n voordeel

    1. Ja, het is zeker een gedoe, maar gelukkig ben ik niet afhankelijk van de gemeente, maar van het UWV. …. Dat ik dat ooit nog hardop zou zeggen hahahaha!

      Dank je wel. Gaat helemaal goed komen.

    1. Dank je. Tot nu toe heb ik alleen opgebouwd. Toen ik per ongeluk een verkeerde dosis van de apotheek had gekregen (10 mg te weinig) ging het meteen bergafwaarts. Ik ben er erg voorzichtig mee.

      Ja, veel mensen hebben moeite met antidepressiva, maar als je daardoor een aangenamer leven hebt, dan zou je toch gek wezen om te niet te slikken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.