Wandeling #1

In plaats van me te schamen voor het mislukken van alle eerdere pogingen om mijn conditie op te bouwen, ben ik nu trots dat ik het niet opgeef en het gewoon tóch weer ga proberen. Iedere wandeling is er één en zelfs al was dit alweer mijn laatste, ook dan is het oké.

Ik heb een half uur gelopen op behoorlijk pittig terrein. Onverharde paden en bergop en -af. Het waren in totaal 3400 stappen. Het resulteerde in een gigantisch blaar, die ik met mijn stomme kop er zonder pardon aftrok. Alhoewel, ik weet niet of het echt stom is. Er zit nu geen vel meer op, dus er kan zich niet opnieuw vocht onder zetten. Het bloedde als een rund, dus het is meteen schoon. Ik heb er nu een mooie pleister op, zodat het niet vies wordt en kan infecteren. Volgens mij was dit best een goede oplossing voor mijn blarenprobleem. Volgende wandeling weer gewoon op slippers. Het liefst zou ik op blote voeten lopen, maar met die horrorteek van tegenwoordig vind ik dat toch niet zo’n heel strak plan. Of een wesp. Die zijn er meestal ook geen voorstanders van als je bovenop ze gaat staan. Vorig jaar heb ik al mijn wandelingen op slippers gedaan. Nooit problemen gehad. Ideaal.

Zonder planning kom je nergens. Ik heb een beetje structuur nodig. Ik wil beginnen met 2 of 3 wandelingen in de week. Deze plan ik in aan de hand van de weersvoorspellingen. Komende week gaat het veel regenen. De minste regen gaat vallen op dinsdag en vrijdag. Die twee dagen ga ik dan wandelen. In de ochtend, want mocht het dan tegenvallen, dan kan ik in de middag mijn bed induiken. In het begin zal het gewoon best zwaar zijn. Nu ben ik ook erg moe. Een half uur tempo lopen was ook echt genoeg. In totaal was dat geloof ik 2 km.

Wat ik wel heel prettig vind om te merken is dat ik nu nadat ik gewandeld heb gewoon lekker kan gaan zitten, koffie zetten en wat eten. Vroeger was het wandelen meteen gekoppeld aan minder/niet eten en afvallen. Hoe meer ik bewoog, hoe meer ik gemotiveerd was om niet te eten. Op die manier ging het natuurlijk dubbelop. Ik had net even een flashback gevoel toen ik thuiskwam. Heel even. Een split second. En ik was zo opgelucht toen ik dacht: Oh nee, dat hoeft niet meer. Ik kan gewoon de rest van de dag op de bank hangen, gewoon eten en drinken wat ik wil en ik moet helemaal niets. Heerlijk.

Wandeling #1
Boswachterij Oostereng
30 minuten, 3400 stappen, 2 km

Advertenties

12 gedachtes over “Wandeling #1

 1. Het laatste zinnetje vat alles samen: je MOET helemaal niets.
  Mooie natuurwandeling, Marion. Mooie prestatie vooral. En die blaren aftrekken… ik doe het ook! Niet om op te eten natuurlijk, maar het verlicht de wonde.

   1. Lot

    Kan je nog steeds vanaf de weg langs de Grift waar boten liggen zo naar boven de Grebbeberg opklimmen?
    In mijn jeugd namelijk wel en dat deden we als we daar aanlegden op weg naar Arnhem.

 2. mariellemarielle

  Knap gedaan!
  Zijn barefootshoes iets? Ik heb van die gympies ervan.

  Fijn hoor en best heel wat stappen voor de “eerste” keer. Ik liep voordat alles begon 2 maanden geleden ook graag en elke dag en soms een lange afstand, vond ik zo fijn!

  Ik hoop dat je er van kunt blijven genieten, zonder enige druk oid

  x

  1. Heb ik naar gekeken, maar dichtstbijzijnde winkel zit in Arnhem volgens mij. Wil eigenlijk wel passen voor ik ze koop. Misschien toch maar eens over nadenken. Kan ik er misschien een uitje van maken voor mezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.