Elisah

Elisah is een online vriendin van mij die ernstig ziek is. Ze heeft een complexe chronische multisysteemziekte. Het is inderdaad zo ingewikkeld als de naam doet vermoeden en de kwaliteit van Elisah’s leven is echt beneden peil. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze zo met mij meeleven. Nou, mijn leven is walhalla in vergelijking met het leven van Elisah. Ik weet dat je eigenlijk niet moet vergelijken, maar komaan! Ik kan iedere dag mijn bed uit en naar buiten. Ik kan boodschappen doen, zelf eten koken. Lunchen met een vriendin of bij familie op bezoek. Dat kan Elisah allemaal niet meer. Ze ligt eigenlijk altijd 24 uur per dag op bed en dat is zo ontzettend heftig, dat kunnen wij ons niet eens voorstellen.

Er is geen adequate behandeling voor haar ziekte en in feite is Elisah uitbehandeld. Haar laatste hoop is een stamcelbehandeling in Duitsland. Over die behandelingen wordt veel gezegd en geschreven, maar als je naar de juiste kliniek gaat, zijn er zeker hele goede resultaten te boeken. Twee medebloggers hebben dankzij deze behandeling hun leven weer teruggekregen. Dit geeft Elisah hoop en zoals we allemaal weten; hoop doet leven.

Helaas wordt de behandeling niet vergoed en daarom zijn de ouders van Elisah een inzamelingsactie voor hun dochter gestart. Voor de behandeling is een bedrag van  € 35.000,- nodig. Dat is een gigantisch bedrag en als ik zo’n bedrag bij elkaar zou moeten zien te krijgen, ik weet niet of ik de moed zou hebben om eraan te beginnen. Het is zo enorm veel! Maar wat als dit je laatste hoop is? Als je niets meer te verliezen hebt? Als je als ouders zijnde je kind ziet wegteren in haar bed? Ja, natuurlijk ga je het dan  proberen en ik kan niet anders dan proberen Elisah te helpen. Ze is zo ontzettend lief, leuk en aardig. Dit kan en mag niet het einde zijn voor haar.

Er zijn meerdere manier waarop je Elisah kunt steunen. Uiteraard doneren via de actie die haar ouders hebben opgezet, maar wat je ook kan doen is iets kopen in mijn Etsy Shop Share Some Happiness! Steun je mij én Elisah! Want van ieder artikel wat ik verkoop gaat € 1,- naar de inzamelingsactie voor de behandeling van Elisah in Duitsland. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van alle nieuwe artikelen die online komen, dan kan je mijn Share Some Happiness Facebookpagina liken. Je vindt er ook verdere uitleg over Share Some Happiness, over de werking van edelstenen en ieder weekend kan je meedoen aan een kleine give away!

Hieronder een overzicht van alle linkjes.

Alvast heel erg bedankt voor jullie support, in welke vorm dan ook. ♥