Eetstoornis

“Ik weet niet waar ik nu sta. Ik weet niet of ik een eetstoornis of eetprobleem heb. Ik weet alleen dat voedsel en mijn gewicht een obsessie voor me zijn, maar geen negatieve. Ze hoort bij me en ik vind het fijn dat ze er is. Ik heb al vele fora afgelopen en overal proberen mensen je te ”genezen”. Allemaal goed bedoelt, maar… ik voel mij niet ziek, ik hoef niet te genezen. Laat me alsjeblieft zijn wie ik ben!”

Bovenstaande tekst is een stukje uit mijn eigen voorstelbericht wat ik op 17 augustus 2013 schreef op eetstoornisforum Ik Ook Van Mij. Ik was vastbesloten de rest van mijn leven samen met mijn eetstoornis door te brengen. Hoe anders is dat gelopen. Nu, bijna drie jaar later, ben ik volledig hersteld én zet ik mij in als ervaringsdeskundige op datzelfde forum. Op deze pagina wil ik jullie daar graag iets meer over vertellen.

Human Concern
Eetstoornisforum Ik Ook Van Mij is een initiatief van Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen. Wij proberen bespreekbaar te maken wat er écht leeft bij het hebben en/of herstellen van een eetstoornis. Het belangrijkste doel van de online ontmoetingsplek is het bieden van een veilig en serieus platform. Een plek waar mensen elkaar kunnen vinden en kunnen praten over wat hen bezighoudt in relatie tot hun eigen of andermans eetstoornis.

Jezelf zijn
Een plek waar beter worden niet moet, maar mag. Waar je kunt praten over dat wat je niet durft of niet wilt. Bijvoorbeeld dat je niet wilt eten of dat je niet wilt aankomen. Waar je niet een deel van je problemen hoeft in te slikken. Waar je mag ruiken aan positieve ervaringen, maar ook in je schulp mag kruipen. Waar jezelf zijn centraal staat met alle ellende of geluk van dat moment.

Voor wie?
Ik Ook Van Mij is er voor iedereen die te maken heeft met welke eetstoornis dan ook. Ongeacht leeftijd, geslacht of fase van de eetstoornis. Het forum is er voor mensen die zelf een eetstoornis hebben, maar ook voor familieleden, partners, vrienden of collega’s. Ook als je géén hulp zoekt of nog niet toe bent aan herstel, kun je op ons forum terecht.

Behoefte aan meer informatie of wil je je aanmelden op het forum? Klik dan hier.