Over Mij

Hoi, mijn naam is Marion. Ik ben 41 jaar en ik woon samen met mijn man in Wageningen. Op Mijn Kladblog schrijf ik over mijn leven met een chronische ziekte en psychische problemen. Hoe ga ik hiermee om? Waar loop ik tegenaan? Ik schrijf over mijn verdriet en frustraties, maar ook over hoe ik juist nu kan genieten van de kleine dingen in het leven.

Ik volg een 3 jaar durende tarot opleiding en ben bijna klaar met mijn opleiding tot priesteres. Ik maak mijn eigen orakelkaarten en heb als hobby naaldvilten. De figuurtjes die ik maak zijn te zien en te koop in mijn hobbyshop. De link daar naartoe vind je in de menubalk bovenaan mijn blog.

Begin 2019 heb ik mijn blog helemaal opgeschoond. Ruim 1800 blogposts verdwenen in de prullenbak. Ik heb de strijd met mijn eetstoornis gewonnen na 25 jaar. Ik heb nog steeds extreme angsten en een chronische depressie, maar ben ondanks dat toch gestopt met therapie. Ook dat voelt als een overwinning, zeker omdat het sindsdien zoveel beter met me gaat. Ik laat de moeilijkste tijd in mijn leven achter mij. Ik ben er nog. Ik heb het overleefd. Deel II kan beginnen.

Marion Made It.

Advertenties

69 gedachtes over “Over Mij

 1. Janie

  Hoi Marion,

  Ik ben je gaan volgen. Je lijkt me een erg fijn persoon. Ik hou van je manier van schrijven. Wat me aansprak is dat je worstelt met het eten en balans erin vinden… Hier zit nog zo’n persoontje. Mijn eetstoornis heb ik onder controle, maar die paniek om dik te worden en gewoon te eten ben ik nog steeds niet helemaal kwijt…

  Liefs Janie

  1. Marion

   Hoi Janie,

   Leuk dat je me gaat volgen. Bedankt voor je complimenten. Lief!
   De sleutel lag bij mij in zelfacceptatie. Lief zijn voor mezelf, mezelf meer gunnen.

   Be gentle first with yourself if you wish to be gentle with others.

   Bedankt voor je berichtje!
   Liefs, Marion

  2. Vandermosten mieke

   Hoe kan ik mijn frustraties, al dan niet terecht kwijt. Ben aan het wegglijden. Trek mij veel te veel aan en dan heb ik ook niet mee van een lief snoetje te hebben waar iedereen medelijden mee heeft. Hoewel, medelijden hoef ik niet. Hoogstens een beetje begrip. veel groetjes van juwie.

   1. Een beetje begrip, een luisterend oor, zo ontzettend belangrijk. Ik heb heel veel geschreven om mijn frustraties kwijt te kunnen. Heeft me veel geholpen. Misschien kan het jou ook helpen. Waarin glij je weg? Kan je je nog aan iets of iemand vasthouden? Hou je taai en schrijf gerust je frustraties van je af. Ik kan goed luisteren. Liefs.

 2. Janie

  Hoi Marion,

  Graag gedaan hoor! Zelfacceptatie is geen gemakkelijk ding. Daar worstel ik al jaren mee. Lief zijn voor mezelf ben ik absoluut niet. Ik ben helaas verschrikkelijk hard voor mezelf. Maar het besef komt er steeds beter. Alleen die negatieve stemmetjes en gevoelens nog onder controle krijgen….

  Liefs Janie

  1. Marion

   Stapje voor stapje, Janie. Bij iedere stapje wordt jouw eigen stem luider en overtuigender tot op een dag ze alle negatieve stemmetjes overstemt!

   1. Meta

    Hoi Marion. Ik heb vanaf mijn 16e HS. Ik ben nu 57. Toen ik 45 was ben ik geopereerd en heb nu 95% minder last van HS. Ze hebben in mijn liezen de ontstekingenhaarden, de fistelgangen weggesneden. Huid van mijn bips afgehaald en daarmee de wonden bedekt. 9 dagen bedrust. Iedere dag spoelen met lauwe douche na die 9 dagen. Ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Zoek een goede plastisch chirurg. Xxx

    1. Fijn om te lezen dat het voor jou zo goed uitgepakt heeft! Super! Ik heb ervoor gekozen niet te opereren. Ik heb HS in mijn liezen, op mijn billen, bovenbenen, oksels, bilnaad en op mijn schaamlippen. Als ze bij mij alles weghalen dan blijft er niet veel over. Ik vrees dat ik dat met mijn huidige psychische toestand niet overleef. Wie weet in de toekomst, maar nu absoluut niet.

 3. Hoi Marion, ik wilde je even laten weten dat ik je reactie bij Kelly op haar blog heb gelezen. Wat die ontbrekende kinderwens betreft en het verdriet daar soms om, dat herken ik ook. en omdat iedereen er maar vanuit gaat dat iedereen kinderen wil, ben ik daarom met TwijfelMoeder.nl begonnen. We hebben een besloten forum dus als je je verhaal kwijt wil of herkenbare verhalen wil lezen, wees welkom. Liefs Patricia

  1. Marion

   Leuk dat je reageert! Heb ook al even bij jou gekeken. Je schrijft pakkend, lekker korte zinnen. Ik knalde zo door je eerste blogjes heen. 70 nagellakjes…….. 😮 Ik ga je volgen!

 4. Pingback: Chronisch ziek: Hidradenitis | Mijn Kladblog

 5. Happy Lioness

  Hoi Marion, Ik speel met het idee om eens in de zoveel tijd een aantal favoriete blogs te delen met mijn lezers. Niet dat ik een hele schare fans heb opgebouwd maar ik vond het wel een leuk item. Ik vind dat jij daar bij hoort. Vind je ht goed dat ik je even onder de aandacht breng met uiteraard een linkje?

 6. _LaLene

  Mooi vanuit je hart gesproken, het raakt me. Hopelijk is deze blog een uitlaatklep en een steun voor je. Ik volg vanaf nu jouw verhalen!

  Liefs,
  Mylène

 7. Wat een super inspirerend blog heb je! Ik vind het rot voor je dat je met psychische klachten en een chronische lichamelijke ziekte te kampen hebt, maar vind het super dat je dit onderwerp uit de taboesfeer probeert te halen. Wat goed dat je je ervarignen emt het herstel van een eetstoornis deelt. Ik vind IkOokVanMij best een goed forum (heb zelf ook eetproblemen). Keep up the good work!

 8. Hoi Marion,

  ik was op zoek naar andere bloggers met een chronische ziekte (zelf ben ik ook ziek, en schrijf ook op m’n blog erover, maar heb wel iets anders) en zo kwam ik hier terecht. Fijne blog lijkt dit, ik ga je zo meteen toevoegen op bloglovin en alles volgen vanaf nu 🙂

  X Sofie

 9. Petra

  Kwam per toeval op je blog en ga je zeker volgen/lezen. Veel herkenning, de sociale fobie, hidranitis en depressie die toch regelmatig weer op de loer ligt.

  Ondanks de zware onderwerpen, ben je zover ik nu heb gelezen erg positief en dat lees ik graag!

  En ergens gewoon fijn, dat stukje herkenning

  Liefs x

  1. Herkenning is altijd fijn. Wel naar dat je je juist in deze dingen herkent. Ik vind het erg zwaar allemaal, maar probeer inderdaad de boel positief te houden. Fijn dat je meeleest en ik wens je sterkte met alles, hoor. X

 10. Theelepelvrouwtje

  Heb een paar blogs gelezen. Heel herkenbaar! Ik vind het heel knap hoe open en eerlijk je schrijft. Bij mij is de schaamte (43jr) vaak nog te groot. Ben al sinds mijn 10e min of meer regelmatig onder psychiatrische behandeling. Daarnaast meerdere lichamelijke chronische ziekten. Die laatste zijn vooral de eerste 30 jaar afgedaan als psychisch waardoor de aangerichte lichamelijke schade, groter is dan had gehoeven. Sorry. Ik wil niet mijn ellende hier uitstorten. Doordat je zelf zo open en eerlijk schrijft maak je het (voor mij in elk geval) makkelijker om open terug te reageren. Ik vind het bewonderingswaardig zoals je je er doorheen slaat. Je doet het goed. Blijf bij jezelf. Sterkte. Dikke Knuffel.

  1. Ik vind het juist fijn dat je je de moed hebt om even je eigen problemen van je af te schrijven. Dank je wel voor je fijne reactie. Bij mezelf blijven, ja. Dat kost me soms nog wat moeite. ♥

  1. Dank je wel voor je reactie. Fijn dat je inspiratie kan halen uit mijn blog. Blijf geloven in herstel. Je zal heel vaak denken dat je niet zonder kan, maar geloof me, je bent zelf echt sterk genoeg. Begin daar maar. Begin met geloven in jezelf. Heel veel sterkte. X

 11. Lieve meid. Ik blog ook over mijn depresie en mijn leven met een licht verstandelijke beperking.
  ik vind jou blog echt heel mooi gemaakt ik herken veel dingen van mezelf.
  neem je ook een kijkje op mijn blog?
  en mischien kan je mij ook volgen
  xxyoni

 12. Als ik blogs tegen kom die open en eerlijk vertellen over psychische problemen, wil ik het liefste een staande ovatie geven. Weet dat ik dat nu doe, in mijn eentje, in de huiskamer, voor jou. Ga zo door en geef niet op. Ik ga je volgen 🙂
  Veel liefs!

 13. Hey en hallo,
  ik ben je blog gaan volgen omdat je over veel dingen schrijft die mij zeker wel aanspreken. Je schrijft er duidelijk en open over, prachtig dat je dat kunt.
  Ik hoop dat je op een goede weg van herstel zit, voor zo ver dat mogelijk is, en zal zeker je verhalen in de toekomst gaan volgen. Het kan even duren voordat ik ook meer oudere lees… Soms zal ik commenten, maar meestal geef ik een like als ik weer even bij je blog op visite ben geweest.
  Ik wens je veel goeds en zeg: tot blogs!
  Liefs, Lonely Wallflower

  1. Ja, ik zag het en heb jouw blog ondertussen ook bezocht. Ik ben even wat rustiger aan aan het doen, maar zal de komende tijd op mijn gemak eens bij je rondlezen. Ik vind het ook vaak fijn om even de like knop te gebruiken. Sommige mensen storen zich er mateloos, maar ik vind het juist een fijne manier om een ander te laten weten: ik lees je, ik begrijp je, ik ben er. Inderdaad, tot blogs! X

    1. Het moest natuurlijk fijne dag zijn, stomme tikfout…
     Ik heb een Engelstalig en Nederlandstalig blog, de NL versie gebruik ik de laatste tijd het meeste. Als je op mijn profielplaatje klikt zie je bij Gravatar beide sites vermeld staan 🙂 Was ik net vergeten te vermelden.
     Liefs LW

 14. Karim Abdelkhalqu

  Hoi Marion,

  Ik ben artiest en wil graag met mensen in gesprek.
  Zo krijg ik altijd meer inspiratie in mensen en in de natuur.
  Een gesprek met u zou tof zijn.
  Hoe kijkt u er tegen aan ?

  Met vriendelijke groet,

  Karim abdelkhalqui

  1. Hey Karim,

   Wat tof van je. Ik zag op instagram dat je Tri ondersteunt. Ik heb zelf tot voor kort in de Nude gewoond, vandaar dat het me nogal bezighoudt. Ik kan niet geloven dat hij weg moet uit Wageningen. Ik denk ook niet dat dat gaat gebeuren.
   Het is erg moeilijk afspreken met mij door mijn angststoornis en mijn lichamelijke klachten, maar ik vind het wel een heel goed idee. Ik bewaar je emailadres en als ik een goede periode heb dan mail ik je, is dat oké?

 15. Karlijn

  Eindelijk iemand gevonden die ook dysthemie heeft. Jij dan helaas ook nog meer ziektes. Ik weet sinds 1.5 jaar dat ik deze ziekte heb. Al mijn hele leven worstel ik door moeilijke en soms makkelijke periodes.

 16. Hi Marion,

  soms probeer ik met man en macht mijn hoofd boven water te houden. Ik functioneer weer na de diagnose angststoornis met depressieve klachten, maar ik merk dat ik het zwaar vind. De ene dag voel ik me fijn, de dag daarna heb ik geen puf. Door jouw blog weet ik dat ik het zwaar mag vinden, dat onzekere en sombere gevoelens er mogen zijn. Ik wil je bedanken voor je openheid en ik vind je een krachtig mens, al ken ik je helemaal niet.

  Liefs, Susan

  1. Wat fijn om te horen dat ik je op deze manier tot steun kan zijn en dank je wel voor je mooie woorden. Dat is toch wel het mooiste wat bloggen je op kan leveren. Nogmaals dank je wel en ik wens jou heel veel sterkte toe. Liefs.

 17. jos

  Marion,

  Het moet soms zwaar voor je zijn om zo tegen jezelf te vechten en om toch voor je medemens goed voor de dag te komen. Ik vraag me af of al die behandelingen je echt helpen, uiteindelijk moet je het toch zelf doen.
  Probeer wat meer van jezelf uit te gaan en neemt zelf het initiatief. Je zult hierdoor minder afhankelijk zijn, tenslotte bent jij diegene die het beste weet hoe het van binnen voelt, een buitenstaander kan alleen maar gissen.
  Ikzelf heb als kind(jongetje)een bijzondere moeilijk jeugd gehad, vanaf mijn geboorte t/m mijn 10 jaar ben ik lichamelijk en geestelijk mishandeld door mijn ouders en vanaf mijn 4de jaar t/m mijn 9de jaar ben ik structureel seksueel misbruikt door twee mannen, ik leefde tussen 2 onveilige werelden, het is een wereld van schaamte, schuldgevoel, pijn, verdriet, en eenzaamheid. Toch ben ik praktisch zonder zonder behandelingen en medicijnen er redelijk uitgekomen, het fijnste was het delen in praatgroepen/lotgenoten, dat helpt echt.

 18. Hallo Marion,

  Allereerst wil ik zeggen dat je echt een inspirerend blog hebt.
  Ik vind het dan ook erg dapper dat je zo open en eerlijk kunt schijven over jouw psychische problemen. Ik heb met aandacht je stukken zitten lezen en werd geraakt.

  Ik zal me even voorstellen, ik ben Aimée Faarts, en ben eigenaar en psycholoog bij Psychologenpraktijk Amatus te Elsloo ( Zuid-Limburg). Als psychologenpraktijk streven wij ernaar om de geboden zorg zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te houden.

  Helaas merk ik dat er nog steeds zo’n ontzettend taboe is voor het zoeken naar hulp en het openlijk praten of psychische klachten. Ik hoor nog wekelijks dat mensen de stap naar een psycholoog moeilijk vinden. Erover praten met mensen in hun omgeving is vaak nog moeilijker.
  Helaas zien de meeste mensen hun klachten dan ook als een zwakte.
  Graag willen wij, als psychologenpraktijk, dit taboe doorbreken en mensen laten zien dat het niet erg is en je er zeker niet voor hoeft te schamen. Verder willen we meer begrip creëren in de maatschappij.

  De reden waarom ik je contacteer is omdat wij momenteel bezig zijn met het opstarten van een project waarbij gastbloggers kunnen schrijven over hun persoonlijke ervaringen met bepaalde problematieken.

  De bedoeling is om vaste gastbloggers te vinden die bereid zijn om hun persoonlijke verhalen te delen op onze website. Dit uiteraard anoniem indien dit gewenst is.

  We willen een herkenningspunt bieden vanuit het oog/leven van iemand die hetzelfde doormaakt of door heeft gemaakt. Hopelijk kunnen wij door middel van dit project het taboe rondom psychische klachten beetje bij beetje doorbreken.

  Wij zijn momenteel nog in de prille begin fase van het project en zijn op zoek naar kandidaten die mee willen werken aan dit project. Het plan is om dit project in februari 2017 te laten starten met een regelmatige toestroom van postberichten. We hopen wekelijks een blog bericht te kunnen plaatsen op onze website. Waarbij iedere week een andere klacht/problematiek aan bod komt.

  Omdat je zo een mooi en inspirerend blog hebt, zou ik je graag willen vragen of je misschien interesse hebt om deel uit te maken van onze gastbloggers?
  Mocht je geïnteresseerd zijn, dan zou ik je graag willen vragen een mail te sturen naar: aimeefaarts@psychologenpraktijk-amatus.nl

  Hartelijke groet,
  Aimée Faarts
  http://www.psychologenpraktijk-amatus.nl
  aimeefaarts@psychologenpraktijk-amatus.nl

 19. Ilona

  Hoi Marion,
  Hier Ilona, ooit op dezelfde school als jij en de schrijver wiens boek je nu mag weg geven. Hem zie ik nog regelmatig. Wat leuk om je blog te ontdekken en helaas ook herkenbaar wat lijfelijke klachten betreft. Zelf heb ik Addison Biermer komt neer op chronisch B12 tekort waarbij vaak ook andere vitamines en mineralen ook tekorten geven. Vooral gewrichtspijnen, brandende handen en voeten, problemen met je geheugen en weinig weerstand zijn zo’n beetje in een notendop aan de orde. Helaas wat een goede behandeling betreft nog veel onduidelijkheid bij de meeste artsen. Gelukkig ben ik terecht gekomen bij de juiste! Ik heb je pagina in mijn favorieten gezet en ga eens lekker je blogs door spitten!

  1. Ilona! Wat lachen zeg. Ja, ik kan me jou nog wel herinneren. Jij hebt mij nog opgevangen toen Jelmer het uitmaakte en ik huilend op het toilet zat. Addison Biermer. Ik heb de naam ooit voorbij zien komen, omdat ze daar ooit bij mij ook aan dachten. Ik ga het nog eens opzoeken. Gelukkig heb je de juiste arts getroffen. Zo immens belangrijk. Leuk dat je Jelmer nog regelmatig ziet. Ik kan me van toen herinneren dat jullie vrij close waren. Leuk dat je even een reactie achterlaat. Hopelijk kan je je vermaken met mijn blog!

 20. Sandra

  Hoi Marion,

  In de Margriet las ik een stuk over je, waarin je verteld over HS. Net als jij, kamp ik hier ook al jaren mee. Inmiddels ben ik 46 jaar en beheerst deze ziekte al 25 jaar mijn leven. Ik werk freelance omdat ik mij te vaak ziek moest melden. Van alles geprobeerd (antibiotica, zalfjes, zeep, biergistpillen) maar nog steeds geen remedie gevonden. Gelukkig wel een lieve huisarts die bij bij het opensnijden (zonder verdoving) gebruikt maakt van een koude spray. Het is jammer dat HS relatief onbekend is. En als mensen er al iets over gehoord hebben dan denken ze je even te kunnen helpen met hun ‘advies’. Ik ben altijd bang dat mensen denken dat mijn hygiëne niet in orde is. Als iemand je iets kan vertellen over wanhoop, frustratie en verdriet, dan zijn het mensen met HS wel. Ooit hoop ik dat er een medicijn voor is !

  Je blog hou ik in de gaten 🙂

  Het allerbeste en vriendelijke groet,
  Sandra

 21. Laura.

  Hoi Marion,

  Ben op je blog gekomen door je UWV ervaringen. Ik ga binnenkort door de UWV molen (therapie resistente epilepsie). Wat schrijf je mooi en indringend over de wereld en jezelf daarin. Daarom heb ik me geabonneerd op je blog. Weet je ook maar wie er nieuw meeleest 🙂

  1. Dank je wel voor je reactie en je compliment. Fijn om te horen. Ik wens je alvast heel veel sterkte met het UWV. Mocht je vragen hebben, ik heb niet alleen nu ervaring opgedaan met het UWV maar ook voor ze gewerkt. Succes! En nogmaals bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.